Wat betekent 'long' en 'short'?

Laatst bijgewerkt: Aug 11, 2019 10:17AM UTC
'Long' gaan is als een handelaar activa koopt in de verwachting dat de waarde hiervan gaat stijgen. Dit wordt ook een long positie openen genoemd. 'Short' gaan, of een short positie openen, is als een handelaar activa verkoopt in de verwachting dat de koers hiervan gaat dalen, zodat de activa in de toekomst tegen een lagere koers kunnen worden teruggekocht.